Logo Copyright © 2007-8 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Starta här...

Ansvarsfriskrivning

Introduktion til GNFK

Symfoni av sanningar

I ett nötskal

Frälsningsplan


Allmänt

Artiklar

Bibelkurs

Högtider

Intervjuer

Sekter

Sverige

Olivgrenen

Profetior

Sabbatstal

Diverse

Akut hjälp!

Barnhem

CD-ROM

Copyright

Donationer

Kalender

Kontakt

Församlingar

Publikationer


  Introduktion
  till Yahwehs Nya Förbunds Församling
  i Sverige

  Logo copyright © 1987-2008 NCCG - All Rights reserved

  Välkommen till Yahwehs Nya Förbunds Församlings officiella hemsida och till vårt internationella kontor.

  Yahwehs Nya Förbunds Församling (YNFF) grundades först i Oxford, England 1987 och i Norge 1988 med högkvarter Oslo och i Bergen. Sommaren 1997 flyttades kyrkans högkvarter till Sverige under extraordinära omständigheter

  Hur vi kom till Sverige

  En av YNFF:s viktigaste grundsatser har alltid varit tron på nödvändigheten att gå ut ur det världsliga systemet med sikte på att leva i självförsörjande församlingar under de sju långa år av vedermöda som bibeln profeterar om. P.g.a mislyckandet med arbetet i Norge fick inte YNFF tillåtelse att bygga "de förstföddas församling" under denna generation. Kyrkan fick bara tillåtelse att etablera förberedande församlingar. Alla uppenbarelser pekade ut namnet Kadesh som gavs som namn på dessa församlingar i Skandinavien och det togs automatiskt för givet att Norge skulle bli det första tillflyktslandet.Eftersom vi hade blivit utskickade till Norge trodde vi att det var där som de förväntade högkvarteren skulle ligga. Men vi hade fel.

  Den 28 maj 1997 blev den nuvarande patriarken visad i en profetisk dröm hur det nya högkvarteret och samlingsplatsen skulle se ut. Det blev nedtedtecknat i hans dagbok (se skissen till höger). Det som var konstigt med drömmen var att byggnaden var beklädd med med dussintals svenska flaggor. Drömmen förkastades eftersom den inte mötte de förväntningar som fanns. Månaden före sökte YNFF efter ett nytt högkvarter i Norge och trodde att den funnit den rätta platsen på en liten ö som heter Lepsøy. Men det ögonblicket som vi kastade ögonen på en platsen i April 1997 sa Ruach (Anden) definitivt "Nej"!

  Dagen innan vi skulle lämna våra tillfälliga husrum i Norge hade vi ingen idé vart vi skulle ta vägen. En av våra bröder som hade kommit till oss för att hjälpa oss att flytta plockade upp det enda brevet som hade kommit i vår postlåda. Det var ett reklamblad från en fastighetsmäklare. När han kom in med det till mig, såg jag att den var presis som byggnaden i den profetiska drömmen som jag så defintivt hade förkastat med mina känslor. (Se bilden under) I drömmen hade Yahweh övertäckt byggnaden med svenska flaggor för att vi skulle få bort vårt felaktiga tänkande. Han ville på det sättet få oss att förstå att det var till Sverige vi skulle flytta.

  Detta är hur YNFF kom till Sverige - genom uppenbarelse. Dagen efter brevet från fastighetsmäklaren kom, åkte vi och tittade och la ett bud med pengar som vi inte hade, så övertygade var vi att det var Yahwehs vilja. Han tog hand om allt i sinom tid och YNFF flyttade sitt hökvarter från Norge till Värmland i Sverige och vi la ner dom flesta arbetena i Norge för att starta nya i Sverige.

  Varför vi är här

  För att bli med i allt som Elohim (Gud) gör kräver att vi handlar i tro och vi förstod inte till fullo varför vi skulle flytta till Sverige förrän sju år senare. I en vision visade Yahweh för oss att det mesta av den äldre kristendomen kommer att brännas upp och något nytt kommer att startas i Sverige för att sedan gå tillbaka till Norge och vidare ut i hela världen. I en annan dröm som handlade om att bygga upp högkvarteren fick vi reda på att efter att vi blivit etablerade i Sverige skulle YNFF få en stor öppning i Texas, USA.

  Vilka vi är

  YNFF är en internationell gemenskap, nu med högkvarter i Arvika, Sverige (sedan 1997), Hebreisk-grundande (men inte judisk), Torah-observant evangelisk kristen också känd som Messiansk Israelisk (inte att förväxlas med Messiansk Judaistisk) eller helt enkelt Nya Förbundets Kristna. Teologiskt liknar vi på många sätt evangeliskt kristna men är sabbatsfirande och håller Israels Sju Årliga Högtider (Istället för jul, påsk och andra högtider med hedniska rötter). Vårt mål är att fullfölja reformationens delvis avslutade verk.

  YNFF är såväl en oberoende organisation av fösamlingar som en interkonfessionell tjänst. Vår mission kan sammanfattas i Fem Uppdrag:

  • 1. Göra alla till Yah´shuas (Jesus) lärjungar
  • 2. Samla in dom som är kallade till YNFF
  • 3. Överallt plantera trons nycklar
  • 4. Lyfta en varnande profetisk röst mot all lögn; och
  • 5. Samla in Israels tolv stammar i tillflyktsorter (Svenskarna är en av dessa stammar)

  Medans 2 & 5 är exklusiva kallelser för YNFF, delar vi 1, 3 & 4 med alla kristna och messianska. Inom dessa områden samarbetar vi med andra troende och är tillgängliga för samtal med intresserade individer, grupper, församlingar och kyrkor.

  Mellan åren 1988 och 1995 arbetade YNFF huvudsaklingen med gatuevangelisation och församlingsbyggande i Norge. År 1996 svängde tyngpunkten från församlingsbyggande till tjänsterna via internet med den första norska hemsidan som innehöll material på norska och engelska. Den utvecklades sedan till dagens mycket stora hemsida NCCG.ORG. New Covenant Ministries (NCM vilket innefattar YNFF) är idag en av de största kristna/messianska tjänsterna på word wide web och som nådde sin nuvarande form 2008. Den 14 september 2005 blev YNFF omorganiserad och den nuvarande hemsidan blev föremål för en genomgripande förändring och fick ett helt nytt utseende. Efter att YNFF:s nya hemsida har blivit säkert etablerad kommer tyngpunkten av tjänsten åter igen att ligga på församlingsbyggande.

  Om du vill att någon av våra representanter kommer och talar med dig eller din grupp, var snäll tag kontakt med högkvarter.

  Skandinaviska och internationella konferenser, seminarier och högtider hålls i Arvika, Sverige, i YNFF:s högkvarter, på engelska, norska och svenska. För mer information av YNFF-organiserade möten, var snäll och se Fest och Konferensmeddelanden på huvudsidan och den årliga kalendern.

  Alla artiklar och predikningar på denna hemsida, är skapade av grundaren, Christopher C. Warren, som lever och predikar i Sverige, om inte annat angetts.

  För uttömande information på engelska, var snäll och gå till engelska huvudsidan.

  L. 2008/05/07
  U. 2017/12/03


  Copyright © 1987-2017
  Yahwehs Nya Förbunds Församling