Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner  Introduksjon
  til Guds Nye Pakts Kirke i Norge


  Velkommen til den norske hjemmesiden til Guds Nye Pakts Kirke (Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling).

  Selv om åpenbaringen om å danne Guds Nye Pakts Kirke (GNPK) ble mottatt i Oxford, England og den første lille forsamlingen ble startet der i 1987, kan den virkelige tjenesten til GNPK følges tilbake til to forsamlinger som ble startet i Oslo og Bergen i 1988 av Christopher C. Warren. Så på mange måter er derfor GNPKs røtter veldig norske.

  Blandt de første som ble med og som dannet ryggraden i arbeidet i Norge var Gunnar Mjølsvik (Bergen) og Herman Rustad (Oslo) som etterpå ble pastorer og så respektive andre og tredje Patriarker, med spesielt ansvar for eldstene og diakonene. Broder Mjølsviks kone, Aslaug Hagen Mjølsvik (Bergen), var GNPKs presiderende matriark inntil hun gikk av i 2004. Inntil Gunnar Mjølsviks bortgang i 2006 og den totale reorganiseringen av tjenesten i 2005-6, var 5 av de 6 medlemmene i det presiderende patriarkatet (GNPKs internationale lederskap) norske.

  Pastorene Gunnar & Aslaug Mjølsvik etablerte GNPK Bergen (1988-1998)

  Herman Rustad, Oslo (Pastor) & Kari Enger, Sverige (Kirkens sekretær)

  GNPK er et internasjonalt fellesskap, som nå har hovedkvarter i Arvika, Sverige (siden 1997), har hebraiske røtter (men ikke jødiske), holder Torah nøye og er evangeliske kristne, også kjent for å være Messianske Israelitter (må ikke forveksles med Messianske jøder) eller ganske enkelt Nye Pakts Kristne. Når det gjelder læresetninger så er vi på mange måter lik evangelisk kristne men vi holder sabbaten (har møter på lørdag i stedet for søndag slik som syvendedags adventister og andre Messianske) og vi holder Israels syv årlige høytider (istedet for jul, påske og andre høytider med hedenske røtter). Vi har til hensikt å gjøre ferdig det delvis ferdiggjorte arbeidet til reformatorene.

  GNPK er både en uavhengig forsamling som står sammen med andre trossamfunn så vel som en tjeneste med egen trosretning. Vår misjon kan oppsummeres i fem oppdrag som er å:

  • 1. Gjøre disipler av alle for Yah'shua (Jesus);
  • 2. Samle de som er kalt til GNPK;
  • 3. Plante sannhetens nøkler overalt;
  • 4. Profetisk advare mot all usannhet;
  • 5. Samle Israels ti stammer inn i tilfluktsbyer (nordmenn er en av disse stammene);

  Punkt 2 & 5 er et spesielt kall til GNPK, men vi deler punkt 1,3 & 4 med alle sanne kristne og messianske. På disse områdene arbeider og samarbeider vi sammen med andre troende og er tilgjengelig for å prate eller med taler for interesserte intivider, grupper, forsamlinger og kirker.

  Mellom 1988 og 1995 var GNPK mest opptatt med gateevangelisering og menighetsbygging i Norge. I 1996 ble vektlegningen flyttet fra mengihetsbygging til internett-tjeneste med den første norske web-siden opprettet, som inneholdt norskt og engelsk stoff og som så ekspanderte til den massive internasjonale web-siden på NCCG.ORG som du kan se i dag. New Covenant Ministries (NCM - som inkluderer NCCG/GNPK) er nå en av de største kristen/messianske tjenester på internettet, og fikk sin nåværende form i 2008. Den 14. september 2005 ble NCCG reorganisert og den nåværende websiden ble fullstendig overhalet og omarbeidet. Med NCCG/GNPK tilstede online og fast etablert kan tjenesten igjen vende seg mot menighetsbygging.

  Om du ønsker at en av våre pastorer skal komme å snakke med deg eller gruppen din så ta gjerne kontakt med det nasjonale kontoret.

  Skandinaviske og internasjonale konferanser, seminarer og høytider blir holdt i Arvika, Sverige, i kirkens hovedkvarter, på engelsk, norsk og svensk.

  Om du ønsker mer informasjon om GNPK/NCCG-organiserte begivenheter så kan du se på Skandinaviske begivenheterhovedsiden og på den årlige kalenderen .

  Alle artikler og taler på denne websiden, om ikke annet står skrevet, er skrevet av grunnleggeren, Christopher C. Warren, som bodde og talte i Norge i ni år mellom 1988 og 1997. Broder Warren besøker fremdeles Norge fra tid til annen for å tale og undervise.

  For omfattende informasjon på engelsk, velkommen til NCCG.

  English translation of introduction to the Norwegian website

  Se videre på Del 2

  Laget: 22. mars, 2008
  Oppdatert: 28. mars, 2008


  Copyright © 1987-2008
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling