Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner



    #20011215
    Hanukkah 2001
    Del 2 - Åndens lys
    Sabbatstale 15. desember, 2001


    Hvis det er en ting som imponerer meg med Maccabeene så er det det faktum at de overvant mot alle odds. Sjansene for at det lille sydlige Judaiske kongedømmet igjen skulle bli en uavhengig nasjon etter århundreder med undertrykkelse virket lite sannsynlig i det daværende politiske klima. Hvert år under Hanukkah minnes vi mirakelet om menorahen(syvarmede lysestaken) som brant i åtte dager istedet for i en og feirer dette med glede. Men på mange måter var det større mirakelet faktisk det at et helt folk, ledet av noen målbevisste ledere, sto imot de overvelmende overlegne styrker ikke bare bestående av en hedensk arme men fra en hel kultur. Og leksen som jeg håper at vi kan lære er at Yahweh`s folk, kan komme seirende ut selv når oddsene er sterkt imot dem. For oss, da , er historien om Makabeerne et symbol på hva vi , som en liten minoritet av troende, kan oppnå i en overvelmende hedens kultur. Hanukkah er bevis på at Yahweh velsignere de som ikke gjør kompromiss med verden som som holder budene kun for å ære og behage den Høyeste Gud. Det er bevis på at lojalitet til sannheten gir den høyeste belønning.

    Det ville være galt, derfor, å se på den mirakuløse brenning av menoraholjen som mirakelet med stor D under hanukkah, for i realiteten var det bare et tegn. Som med alle ordinaser og festivaler er det mer enn lett å fokusere på alle de feil tingene som som resultat av dette gå glupp av kjernen i det Yahweh ønsker å formidle til oss.

    En ting er at feiring av Hanukkah ikke er et bud, og allikevel er det ingen tilfeldighet at den finnes. I dag vil jeg se på det som jeg kaller "Hanukkas mysterium" og å forstå hvorfor Yashuah (Jesus) opprettholdt en tradisjon som ble befalt feiret av Israels forsamling og ikke av Yahweh Selv.

    Ingen ting i dette universet er tilfeldig. Hvorenn du ser, så vil du finne bevis i arbeid på to plan. Disse planene står i fullstendig opposisjon til hverandre og har helt forskjellige mål. Den første er Guds plan, go den andre er satans plan. Og fordi det er to planer er det mye forvirring for oss her nede ved prøve å forstå ting.

    De originale syv Israels festivaler ble skapt av Yahweh som Israels åndelige program for å komme seg fra fallet. Som vi har sett gjennom det siste året, så kartlegger de Yahwes plan for frelse for oss hvis vi nøye legger merke til det. De forklarer i stor dybde, ikke bare Messias gjerning, men den måte som vi skal reagere på Han i vårt daglige liv. Deres tidspunkt ble valgt av Yahweh for å passe inn i det årlige landbruksprogrammet for å gi oss enda klarere symboler på den åndelige vekst og indre forandringersom følger de som vandrer på sannhetens vei. Etter som vi blir kjent med og setter pris på disse festivalene så vil vi forstå at bak dem ligger en stor kjærlighet. Og selv om noen av elementene på en tid involverte voldelige elementer som rituell slakting av dyreofre for å minne oss om den grusomme pris som Gud Selv betalte for å frelse oss fra vår dårskap, underliggende for dem er en fantastisk ømhet og mildhet. Neste uke skal vi se på disse karateristikkene i kontekst av å forstå hvordan å identifisere den Ruach haQodesh (Hellige Ånd) idet den arbeider i våre liv.

    Men først ønsker jeg i dag å redegjøre for et mysterium.Så vidt jeg vet vil du ikke finne det behandlet i noen bok om Hanukkah skjønt jeg ikke er i tvil om at Herren har åpenbaret det til andre. Og jeg håper at innen den tid jeg er ferdig at dere vil sette større pris på den uendelige omsorg som vår Himmelske Fader viser ved å lede oss til det sted fylt av perfeksjon og lykke som Han vil vi skal være.

    Som dere alle vet er 7 en av de bibelske numre på perfeksjon. Det er nummeret på skaplesesom vi hele tiden minnes i vår 7-dagers uke og markere hver Sabbat som et middel til å holde tiden. Vi ser det i de 7 grunnfargene til regnbuen i tingene som vi ser, og i de 7 grunnnotene i lydene vi hører. Og vi legger merke til at Yahweh befalte oss å feire 7 grunnfestivaler: Påske (Pesach), Usyrede Brød (Chag haMatzah), Førstefruktene (Yom haBikkurim), Pinse (Shavu'ot), Trompetene (Yom Teruah), Forsoningsdagen (Yom Kippur), og Lovhyttefesten (Sukkot). Syv er fullendelsens nummer og allikevel er det ikke, som vi vet, slutten. For vi blir fortalt i Skriften at det er mer enn en himmel og mer enn en jord - det kommer en tid da det vil være en ny himmel og en ny jord når gamle ting er forbi.

    Når Yahwe lot de 7 Menorah lysene brenne i 8 dager fortalte han oss noe svært viktig. Det er mer enn 7 - det er noe annet etter det. Alle her har sett filmen , The Sound of music, og jeg er sikker på at de fleste av dere vil huske nonen av sangene. Doh a Dear, a female dear er en av dem, og var skrevet av guvernanten antagelig for å lære von Trapp barna om musikalske noter og hvordan å synge. Musikkskalaen har syv noter - doh, ray, me, fah, so, lah, tee. Jeg vil nå be dere om å være med meg å synge disse 7 noter....Klare? La oss synge dem mange ganger. Ferdig Gå!

    (Doh, ray, me, fah, so, la, te, doh).

    Nå hva følte du mens du sang dem? (får svar). Ja, ufullstendighet. Det var noe som manglet, var det ikke?Alle av dere ville synge en note til for å skape det som kalles en oktav. Noe inne i oss ville fullføre de syv notene ved å legge til en åttende - og den åttende noten var en doh til. Og slik er det sangen ender, "og det fører oss tilbake til doh..." Og så repeterer sangen seg igjen.

    Nå hvis du konsentrer seg har vil du oppdage et stort mysterium her. Virkelig, idag erfarte du en av driftene som Gud har implantert i oss- en kreativ drift til å "gå utover"de syv grunnnotene og å rekke inn i en ny oktav. Og selv om 7 er et fullstendig nummer er det ikke slutten. Det er mere. Ser du hva jeg går mot? Det er ikke bare mer enn en uke, men det er mer enn ett liv også.

    Nå vær så snill å ikke gå glipp av denne vitale sannhet. Det er basisen for vårt håp i det neste liv. Nå besto lampen som Judeerne tente i tempelent etter deres frigjørelse fra Antiochus Epiphanes av syv lys, som du ser på denne messingmenoraen her. Dettte var det siste historiske mirakelet til Jødene før Kristi komme, og oppsto i perioden mellom den siste boken i den Gamle testamentet - Malachi - og den første boken i den nye - Matteus. Historien finnes i noen andre apokryfiske skrifter som kalles de to Makkabeerbøkene. Nå kan noen fortelle meg hvor mange dager Menoraen brente? (8 dager). Nå gjør Gud noenting tilfeldig?Selvfølgelig ikke. Så hva var det dette 8 dager mirakelet skulle fortelle oss? AT GUDS ARBEID VAR I FERD MED Å BEVEGE SEG FRA EN OKTAV TIL DEN NESTE - at den gamle Pakten var i ferd med å bli bragt til fullbyrdelse i den nye. Hanukkahs mirakael var et vitne om at Yahweh var i ferd med å gjøre noe NYTT - å ta Israels folk forbi Toraen som de kjente den og inn i noe mye bedre. Mer enn det , syngingen av dohen i Den nye pakt ville fullende den gamles oktav. Yahshua, Messias(Jesus Kristus)var fullendelsen eller fylden av Toraen(loven) og på et mye høyere plan. Og dette er en av grunnene til at hvorfor Yahshua (Jesus) i den Nye testamentet ikke opponerte mot den antatte menneskelagde Hanukkah tradisjonen men holdt den i hevd som en siste åpenbaring til Israels folk ved å bruke den som en illustrasjon på det faktum at Han var, og er, verdens lys.

    Vårt liv består av denne oktav. Vi begynner alle på den lavere doh, uten Kristus. Ingen er født kristen. Alle må ta det valget ved å klatre opp den musikkskalaen til fullendesesnoten som er Kristus Frelseren. Den lavere doh har den samme harmonien som den høyere doh for di inne i alle levende mennesker haar Gud, i sin nåde plassert en hellig vibrasjon som kalles Kristi Lys sånn at vi alle kan identifiseresannheten når vi blir konfrontert med den. Det Kristi Lys manifisterer seg selv som vår samvittighet. Gjennom den er vi i stand til delvis å skjelne mellom rett og galt, godt og ont. Gjennom den kan vi vite at Yahshua messias (Jesus Kristus) er Verdens frelser og vår eneste vei til himmelen. Men det er ikke det kristne livet i seg selv. Å ha denne sansen at Kristus er den han sier har er gjjør oss ikke kristne noe mer enn å vite hvor en oksygenmaske er gjør oss til å gå og hente den og puste for å redde livet vårt hvis vi kveles. Vi kan ikke bli frelst før vi har tatt det bevisste valg om å akseptere Kristus som vår Frelser i våre hjerter og beviser at det er slik ved å etterleve Hans bud gledesfyllt og fruktbart.

    Mysteriumet til nummer 8 er dypt og fantastisk. Det greske navnet for Kristus korresponderer med nummeret 888, akkurat som det korresponderer med 333 på det hebraiske. Selv om Han selv var en 333 Hebraer, så var han født inn i en Romersk verden som var dominert av en 888 Gresk kultur. Den kulturen har dominert den Europeside verden hele tiden siden.Yahweh visste at vi vill gå gjennom en totusen års Gresk periode og passet på at vi kunne finne ut at Han visste det. Denne to tusen års perioden er ikke i det hele tatt ulik den korte men forferdelige tiden med Antiochus IV når en utroende konge prøvde å hellenisere Israel og den kjente verden. Og allikevel hadde Yahweh til hensikt at Kristi kraft skulle manifestere seg i Gresk kultur, og til slutt, overmanne og omforme den. Det har ikke skjedd ennå, og for en stun skal den bli, mye , mye verre(som jeg snakket om sist uke), idet det fører til en stor forfølgelse som vi symbolsk minnes i den niende av Israels festivaler, purim - en tid med truende utdøing av troende gjort av Gudshatere men som resulterer i seier når Yahweh grep inn gjennom Mordekai og Ester.

    Mysteriet i nummeret 8, og hva det betyr for oss som troende blir forklart i stor detaljeriksom i Åpenbaringens bok.I årenes løp har jeg snakket mye til dere om de SYV [

    overcommings]. Denne boken staker ut en sti for oss ved å vise oss hvordan vi kan seire over verdens innflytelse. Den viser oss alle fristelserne og svakhetene vi har å kjempe mot, idet den symbolsk skildrer dem som kampen til 7 menigeheter i Lilleasia. Nå eksisterete faktisk disse 7 kirker og hver av dem hadde en åndelige hovedkamp. Dere vil huskedem som moderkirken i Efesus, hjemmet til Apostelen Johannes, og som Smyrna, Pergamos, Tyatira, Sardes, Filadelfia, og sist Laodikaa. Legg nøye merke til at ingen av disse kirkene var innenfor det historiske Israels grenser. Alle av dem var Greske byer i den østre Romerske provinsen i Asia, i det som nå er vestre Tyrkia.

    Det er en grunn til at Dne Nye Pakt bare varte kort i det historiske Hellige land. Det er en grunn til at den var plantet i Gresktalende Asia og Europa og ikke fikk lov til å forbli i krybben til det utvalgte folk.Og grunnen er at for å bli perfeksjonert trenger en sjel opposisjon. Og den trenger opposisjon slik at den kan gjøer virkelige valg i livet og ikke bare utføre mental trening. Det er bare når vi blir konfrontere ved feil og ondskap at vi virkelig kan få se, sette pris på og ønske godhet, hellighet , renhet og sannhet. Når vi ser ondskap blir vi oppmuntret til å stå imot og kjempe mot it akkurat som Makkabeerne gjorde. og når vi gjøre det, og når vi vinner , skjer en stor omforming av sjelen.

    Fram til nå har jeg lært dere at det er 7 overvinnelser i Åpenbaringens bok. Men faktisk er det en åttende som jeg aldri har nevnt for dere før. De syv åndskampene mot synd er beskrevet i kapitlene 2 og 3 i Åpenbaringens bok, men helt på slutten av den , i kapittel 21, så vil du finne en åttende overvinnelse. Dette er den åttende noten, den avsluttende doh, den komplette oktav, som markerer den fullendte og avsluttende omformelse fra kjødet til ånden. Jeg vil dere skal lytte veldig nøye til dette, for inne i dette er hele Hanukkahs mysterium:

      "Han som overvinner skal arve alle ting, og jeg vil være hans Gud og han skal være Min sønn" (Åp.21: 6-7, NKJV)

    Dette nøkkelskriftstedet markerer slutten på jurisdiksjonell frelse - det midlertidige dekke av Kristus over oss mens vi "arbeider på vår frelse i frykt og beven" (Fil2:12) - og fullendelsen til et menneskes helliggjøresle, hvori vi blri fullt og helt frelst i hver av sjelens partkler. Det er Omega eller Tav av frelse, som står i motsetning ttil Alpha eller Alef. Den åttende noten er lyden av en sjel som har greid det fullstendig og som er i en posisjon til å "arve alle ting" - alt det som Gud har å gi oss. Og det er på dette punkt at Yahweh i sannhet blir vår Gud, og vi blir fullt ut adopterte sønner og døtre.

    En slik læresetning er helt sikkert ikke populær fordi de fleste mennesker vil ha en øyeblikkelig ta med hjem McDonalds - type frelse. Jeg sier dere at den ikke eksistere. Det er en Alpha frelse - som den første [intalment] avsnittet(?) i en serie av bøker eller blader, men det er bare det første steget. Dette er barnehavekristendom, og det er den type kristendom som de fleste kriker lærerog den slags kristendom de ikke vil ta steget framfor. Men Yahweh advarer oss mot denne vrangforestillingen og forteller oss igjen og igjen at før vi kan nå fram til fullstendig åndelig oktavpunktet, der vi blir arvtagere til alle ting som konger og prinser i Himmelens Rike, at det først er syv overvinnelser som må overvinnes gjennom Kristus. Hvorfor ville ellers Paulus erklære: "Jeg kan gjøre alle ting gjennom Kristus som styrker meg" (Fil4:13)Hvis vi ikke skal gjøre alle ting og arve alle ting. Gud vil at vi skal ha fylden, og troende vil ha den fylden, men de vil ikke overvinne!De vil ikke kjempe!De vil heller finne en enkel vei ut. Og fordi folk i sin kjødelige natur er late, så vil de ha noe for ingenting - de vil ha belønning uten slit og kjemping. Og vår moderne samfunn appelerer til den latskapen ved å tilby oss fristelser som gratise ting, gratis abonnement på blader, gratis tilbud- alt er "gratis" og alikevel er det ikke det. Og hvorfor er det ikke gratis? Fordi det fører oss inn i åndelig fengsel - det får oss til å vente oss ting for ingenting .Det skaper en ånd av likgyldighet, grådighet og selviskhet. Og dette, brødre og søstre, er det motsatte av Kristi Ånd.

    Nå vil jeg lese se åtte overvinnings skriftene til dere igjen. men denne gangen vil jeg lese det neste verset. Fordi i dete verset understreker Yahweh menneskets 8 hovedlaster og de 8 åndelige områdene hvor vi vinne for å bli virkelig frelst. Og hvis du gjenkjenner noen av disse laster i deg selv i noen av disse 8 områdene, så er tiden kommet nå til å konfronteres med dem, omvende deg, og sette livet ditt i orden:

      "Han som overvinner skall arve alle tin, og Jeg vil vaære hans Elohim (Gud) og han skal vaære min sønn, Men den feige, utoende, mordere, seksuelt umoralske, avgudsdyrkere, og alle løgnere skal få sin del i sjøen som brenner med ild og svovel, som er den annen død" (Åp.21:7-8, NKJV).

    Her er de 8 laster som må overvinnes: feighet, utro, perversitet, mord, seksuell umoraliett, trolldom/heksekraft, avgudsdyrking, og uærlighet. Hvis noe av dette er i oss i en eller annen form, så har vi en kamp foran oss. Og selv om det kan være smertefullt for en troende å innrømme noen av disse tingene - selv om det kan såre vår stolthet - så er det essensielt at vi konfronterer oss med dem, omvender oss fra dem, og setter nye mål for oss selv.

    Hva er det motsatte av disse ting? Det første er mot - det motsatte av feighet. vi må være modig og gjøre det som er rett selv om våre ufrelste følelser protestere voldsommt. Vi må ikke bli styrt av følelser men av sannheten.

    Det andre er tro. Vi må stoppe å se etter tegn som visjoner og mirakler, go ganske enkelt tro hva Gud har sagt til oss. Det betyr å lese Hans ord og bare gjør det.

    Det tredje er ufordervet - det motsatte av å være fordervet eller motbydelig. wi må være til å stole på , og å vokte Frelserens rykte hvem vi representererved å vokte vårt eget og ikke gi djevelen eller verden noe rom til å anklage oss.

    Det fjerde er frelsessinnelag - Det motsatte av å være en morder. Vår oppgave skulle være å bringe ordet om evig liv til mennesker i form av evangeliet så vel som å vise interesse for folks velferd generellt sett, ve å prøve å bedre livet til de som er uheldig stillt.

    Det femte er seksuell renhet - det motsatte av seksuell perversitet. Vi er kallt til å sette en meget høy seksull standard ved å uføre kyskhet både i og utenfor ekteskap, og ved å opponere mot utrohet og hor, preversiteter som homoseksualitet og lesbiskhet, bestialiteter og pornografi og alt som er møkkete.

    Det sjetter er Kristussentrerthet - det motsatte av heksekraft og trolldom. I en verden som kjenner til lite annet en en lyst etter magi og okkultisme må vi avvise egeninteresser og sette Kristus først i alle ting og så tjene andre.

    Det syvende er ren Yahweh tilbedelse - det motsatte aav avvgudsdyrkelse. Vi må stå opp for sann tilbeldelse av den ene og eneste Gud, Yahweh-Elohim, gjennom Hans Sønn Yahshua (Jesus). Dette betyr å aldri tillate noen eller noe å ta over prioriten i våre liv.

    Og til slutt, det åttende er sannferdighet - det motsatte av å være en løgner. Erlighet er ikke en dyd som er veldig vanlig i disse dager og selv om sannferdighet kan gjøre oss sårbare, så må vi ikke bukke under for fristelsen til å avstumpe sannheten.

    Dette er den frelste kristenes oktav - mot, tro, ufordervet, frelsesinnelag, seksull renhet, Kristussentrerthet, ren Yahweh tilbedelse, og sannferdighet. Dette er hva de åtte Hanukkahlysene står for. Alt vi trenger er mot til å starte, og at Yahweh vil gi oss rikelig som Han gjorde symbolsk ved å gi Makkabeerne en dags forsyning med menorah olje og lot det strekke seg ut til åtte. Mot, utholdenhet i kamp, leder til sannhet - og det er sannhetene som gjør oss fri. Amen.

    Laget: 20. mars, 2008
    Oppdatert: 20. mars, 2008

    Copyright © 1987-2008
    Guds Nye Pakts Kirke
    Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling