Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner


  #29. Et brennende budskap

  Skriftsmeditasjon: Galaterbrevet 2:11-21

  Kjærlighet, brødre og søstre, er det eneste middelet mot frykt. Hvis vi ikke åpner oss selv for Yahwehs kjærlighet slik at han flyter inn i oss for å fremskynde oss og egge oss med sin lidenskap, så kan vi aldri bli forenede personligheter. Har du psykologiske problemer? Vel, her er hele kuren, vanskelig å tro? Vel, hvorfor ikke prøve den. Jeg må immidlertidig advare dere for å elske på denne måten gjør noen ganger veldig vondt, spesielt når den kjærligheten blir vraket. Men husk alltid at denne kjærligheten er Yahwehs uansett, og ikke deres, og det gjør mye vondere for ham enn for dere når den blir avvist.

  Hvis vi ikke elsker Yahweh på en enestående måte får vi det ubekvemt ved tanken på ham. Og jo nærmere vi kommer ham, desto mer ubekvemt får vi det. Jeg husker godt en ung mann i England som vi delte noen av de utvalgte åpenbaringene som Yahweh hadde gitt oss. Han ble overrumplet. Han fortalte meg at han for første gang i sitt liv hadde følt det som om han hadde sett Yahwehs ansikt. Han var i brann, menn samtidig trakk han seg tilbake i frykt. Til slutt overrumplet frykten ham og han besluttet å følge en mindre krevende del av evangeliet en annen kirke. Så kraftfull var Yahwehs nærvær og kjærlighet at han sa han ikke kunne klare det og han spurte om å ikke bli kontaktet mer. Vi respekterte det og har aldri hørt fra ham siden.

  Hvis deres hjerte har vært en ørken over lengre tid så, ja, er kjærlighet ubekvemt, til og med fryktsommelig, fordi den er så overrumplende, så uventet, så utrolig. Jeg har hørt så mange kristne si at de ikke er verdig for Kristi kjærlighet, eller til og med en annen kristens kjærlighet, og deretter har de trukket seg tilbake. Men sannheten er at ingen er verdig for Yahwehs kjærlighet, og det er grunnen til at den er gratis. Å si at vi ikke er verdig for kjærlighet er å sette en pris på den når det ikke finnes noen, fordi kjærlighet, som er Yahwehs kjærlighet, er gratis.

  Når kjærlighet møter deg så gjør to ting. For det første motta den betingelsesløst. For det andre, gi til andre betingelsesløst. I det samme du begynner med dette vil den forøkes og forøkes til du blir overrumplet av overraskelse.

  Grunnen til at så mange kristne er redde for å gjøre tingene han ber oss om å gjøre er fordi vi ikke elsker hans vilje. En av de tingene som karakteriserer den Nye Pakts kirke er at medlemmene blir gitt oppgaver eller oppdrag å fullføre som en del av sitt kristne forvalterskap. Måten mennesker reagerer på disse varierer. Å lære å være lydige mot oppgaver er en del av den prøven som Nye Pakts Kristne går gjennom som åpenbarer for dem om Yahwehs kjærlighet er i deres hjerter eller ikke. I min erfaring er de som arbeider hardt for Riket de som står i brann med Yahwehs kjærlighet fordi de ønsker å velsigne sine brødre og søstre. De som ikke gjør dette, som blir late og som unnskylder seg for ikke å fortsette med sine oppdrag er de som har grodd kalde i kjærlighet. "På frukten skal dere kjenne dem." (Matt.7:16a) sa Yah'shua. Vi er det vi gjør, eller ikke gjør.

  Jeg lærte denne leksjonen fra en ung kinesisk pike da jeg var på universitetet. Vi vokste opp sammen i Malaysia og hun besøkte Oxford i et å for å studere engelsk. På den tiden var jeg interessert i buddhisme, kristendom, okkultisme, og alle slags forskjellige ting, og hadde ingen idé om hva det kristne evangelium egentlig var. Hun var en født på ny kristen. hun giftet seg senere og slo seg ned i California. Den tingen jeg husker best av det hun sa til meg var at "fremtidsevangeliet", som hun kalte det, var kun i sinnet og hjertet; mens Kristi evangelium var i handlinger. På en skala fra 0 til 10 antar jeg at jeg, når det gjaldt kristent disippelskap, var omtrent på 1 den gangen.

  Hvis det ikke finnes noe Yahwehs kjærlighet kan det ikke være noen virkelig kjærlighet for livet, for livet kan bare ha mening ettersom han er i det. Hvis vi ikke elsker livet så vil vi være redde for det. Der det ikke finnes noe kjærlighet vil det være en sans av å være svak-viljet, en følelse av å være moralsk utilstrekkelig for livet. Der det ikke finnes kjærlighet vil det også finnes en frykt for følelser; vi vil være redde for å oppleve alle våre følelser i tilfelle noen av dem kan true eller skremme oss. Der det ikke finne noe kjærlighet vil sinnet mangle en sunn og forenet dømmekraft. Vi vil frykte intellektuell utilstrekkelighet. Som bringer meg tilbake til noe jeg sa for noen måneder siden, nemlig, at vår personlighet er bygd opp av viljen, følelsene, og sinnet, og disse kan kun virke effektivt ettersom Kristi kjærlighet gjennomstrømmer dem.

  Husk -- det er ikke kjærlighet som kaster frykten ut. Kjærlighet er ikke nok. Der er perfekt kjærlighet som kaster frykten ut. Og perfekt kjærlighet betyr Kristi kjærlighet, for bare han er perfekt. Desto mer av hans kjærlighet som slipper inn i oss, desto mer frykt vil fare ut av oss. En gammel sang sier: "Kjærlighet er min grunn til å leve." Uten kjærlighet er det ingen vits at vi eksisterer, og det finnes i hvert fall ingenting som kan hamle opp med livets største frykter.

  Nå, til slutt, kan vi kanskje se den siste delen av nøkkelteksten vår skinne frem: "Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss" (Romerbrevet 8:37).

  Tilbake til hovedsiden

  Laget: 14. november, 2004
  Oppdatert: 14. november, 2004


  Copyright © 1987-2008
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling