Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner


  #17. Hvordan aldri bli gammel

  Skriftsmeditasjon: Jesajas 46:1-13

  Det neste punktet Paulus kommer til på listen over ting som ikke kan splitte oss fra Yahwehs kjærlighet er "det som er nå". Jeg lurer på hva han mente med det? Høyst sannsynlig mente han: La ikke ting og måten de er på -- nåtidens omstendigheter -- skille dere fra Kristi kjærlighet. Ensformigheten i arbeidet og ensformigheten hjemme slår mange av oss ganske hardt, og gjør livet ensformig. Livet ser ut som å bli "akkurat det samme" om og om igjen.

  Men ensformighetens tyranni kan bli brutt, for det finnes en drivfjær i Kristus som gir en gnist i livet og gjør det kreativt midt i alt det ukreative. Alt for mange kristne begynner å kjede seg og ønsker seg en eller annen form for underholdning, for å lindre på de kjedelige livene sine -- resultatet er ofte en vei som ikke harmonerer med Yahwehs vilje, eller verre, leder direkte til synd.

  I Sør-Afrika der jeg en gang var i en kortere periode for mange år siden, under apartheid-regimet. Jeg bodde hos en hvit dame som vanligvis kjedet seg. De var rike og hadde mange tjenere, men de hadde ingenting å gjøre. Hoved-"rømningen" for disse kvinnene var utenfor-ekteskaplige forhold. Salomo skrev: "Når latskapen råder, synker bjelkene sammen. Lar en hendene henge, så dryper det inne i huset" (Pred.10:18). En ensformig livsstil kan gjøre oss late og likegyldige inntil våre åndelige hus "lekker" og vi finner oss selv åpne for fristelse.

  Som en Nye Pakts Kriste skulle ikke dette være noe problem. De fleste av dere har lest Marta & Maria åpenbaringen som den Hellige Orden har gitt oss for å dele med verden. Vi lærer at å lære å være en "Marta" -- å gjøre ensformig, gjentagende arbeid, er en del av vår åndelige trening her fordi dette lærer oss mange dyder -- tålmodighet, langmodighet, og oppfinnsomhet, bare for å nevne tre. Jeg er sikker på at alle av oss på ett eller annet tidspunkt har klaget over at livet er kjedelig -- det samme gamle. Men dette er grunnleggende å gå glipp av et poeng. Yah'shua sier ikke: "Nåda, du gamle stakkar som kjeder deg! Gå ut i verden og frisk opp livet ditt litt". Nei, nei, nei! Yah'shua sier: "De ting som er nå innebærer ingen terror for dere for dere tilhører dem ikke. Dere tilhører meg!". Ved å motta Kristi kreative Ruach, er dere i stand til å gjøre nytte av alt.

  Dette er en høyst viktig lekse å lære for dette folket. Før det er lært vil det ikke finnes noen kandidater for Sion. Hvis dere ikke kan gjøre et tilsynelatende ensformig og kjedelig situasjon fruktbar, så vil deres hjerter med det samme dere kommer inn i Sion og møter de samme problemene der, begynne og strekke seg ut mot verden. Og så vil den Sionske drømmen begynne å viskes ut i deres hjerter, og dere vil drive ut av Sion.

  Jeg vil være ærlige mot dere -- jeg har syns at jobben min har vært drepende kjedelig dette siste året og alt jeg har ønsket å gjøre er å finne en utvei. Men alt dette er egentlig et symptom på at jeg tviler på Yahwehs forsyn. Kanskje Yahweh vil forandre jobben min, kanskje ikke. Men akkurat nå må jeg lære å være kreativ. Hvis dere ser nøye etter -- enten du er en husmor eller en forsørger, vil du alltid -- alltid -- finne plass til Kristi oppfinnsomme liv som gjør ditt hus eller din arbeidsplass til et sted der det finnes tilfreds-stillelse, selvførnøydhet og glede. Det lover jeg dere. Det dere ikke må gjøre er å rømme. Hvis du har gjort dette må du "skynde deg tilbake" og plukke opp ting i livet ditt som du har lagt igjen og som Gud har ment at du skulle løse i de omgivelsene Han har satt deg. Hvis du ikke gjør dette kan en av livets muligheter passere deg for alltid. Glem aldri hvor kort livet i denne verden er.

  Paulus fortsetter med å sette sammen "det som er nå" med "det som kommer". Millioner av mennesker er redde for fremtiden. Kanskje den viktigeste siden ved fremtiden er begrepet om å bli gammel. Du store min, som jeg har hatt problemer med det -- spesielt da jeg ble 40 og etter et alvorlig uhell og lungebetennelse. Jeg har følt min dødelighet mer enn noen sinne i det siste. Mennesker skulle bli undervist i hvordan å bli gamle, akkurat som vi underviser unge mennnesker i hvordan å bli voksne. Sjokket ved å bli pesjonert for eksempel, er oveveldende for de som ikke er innvendig forberedt på det.

  Dr. Martin Gumpert, sa i sin bok Du er Yngre enn Du Tror, at "latskap er alderens største fiende og gir dem sin billett til døden". Michelango skrev poesi og tegnet bygninger helt til han døde 90 år gammel. Mange mennesker har utført sitt fineste arbeid i høy alder. Jeg skal uten tvil skrive taler helt til den dagen jeg ligger på dødsleie (Nei, nei, vær så snill å ikke sukke! Kanskje jeg finner på noe annet å gjøre!!) Hemmeligheten er å aldri pensjonere seg fra livet. Hvis du må slutte på arbeidet ditt så få deg noen nye interesser eller finn fram igjen noen gamle interesser. Og hvis disse interessene rjener Yahwehs rike, er det så mye bedre.

  Vell, jeg er 40 nå, men jeg ville ikke bli 16 igjen for noe i verden. Det er alt for gøy å leve. Og å tjene Kristus det beste man kan er det vidunderligste noen kan gjøre. Vi Nye Pakts Kristne er -- når vi utfører våre plikter -- ansett som opptatte. Jeg ber om at dere alltid vil være opptatte. Hvis du kjeder deg, så har du noe å omvende deg fra. La oss be:

  O Himmelske Far, jeg er takknemlig for årene som kommer og går og framfor alt, er jeg takknemlig for at de kan vokse seg vakrere og mer velsignet. I Yah'shua's Navn. Amen.

  Tilbake til hovedsiden

  Laget: 12. november, 2004
  Oppdatert: 12. november, 2004


  Copyright © 1987-2008
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling