Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner


  #1. NYE VINSEKKER

  SKRIFTSMEDITASJON: MATTEUS 9:9-19

  "...ny vin fyller en i nye skinnsekker..." (v.17)

  Temaet vi følger dette året er fra apostelen Pauli Seirende utsagn som finns i romerbrevet kapittel åtte: "Vi er mer enn seierherrrer gjennom han som elsket oss" (Rom 8:27, dir. ov. fra eng.). Det er et høyst interessant skriftsted og et høyst uvanlig et. Det ville vært interessant nok hvis Paulus hadde sagt: "Vi er seierherrer gjennom Han som elsket oss". Men det sa han ikke. I stedet legger han til et ord ekstra, "MER enn seierherrer". Overdrev han? Nei, det gjorde han ikke. Han la bare fram fakta.

  En av de tingene som fascinerer meg innen nådagens lesning fra det nye testamentet er å se hvordan språket måtte få større innhold og uttrykke mer ved Yah'shuas komme inn til verden. Helt til da hadde menneskespråket klart seg godt med å bare uttrykke enkle sannheter som menn å kvinner trengte å forstå, men da Yah'shua kom trengte det å uttrykke mer inngående begrep.

  Jeg blir minnet om en gruppe fysikere som prøvde å uttrykke nye ideer på engelsk. De klarte det ikke, så de prøvde på fransk og så tysk. Til slutt endte de opp med et lite kjent amerikansk indisk språk, navajo, for å uttrykke de nye begrepene de prøvde å få igjennom.

  Dette var problemene som møtte Paulus og de andre apostlene. Det hebraiske språket, som hadde tjent Yahwehs mening helt til Yah'shuas komme, manglet rett og slett ordforråd til å fullstendig uttrykke Hans nye revolusjonære lære. Så det skulle ikke være så overraskende å høre at alle unntatt en av bøkene i det Nye Testamentet er skrevet på gresk, fordi det var det språket som best passet til å uttrykke tidenes største åpenbaring: nemlig at gjennom Yah'shua hadde guddommen kommet inn til menneskeliv. Men selv gresk var utilstrekkelig for denne sannhet, så de første kristne ble tvunget til å bruke det ene superlativet etter det andre for å overgi de vidunderlige sannhetene som oppsto ved vår Herres komme inn til verden. For de av dere som ikke vet hva et "superlativ" er, er det et ord som er brukt for å beskrive den "høyeste graden" av noe. Og Yah'shua var akkurat det. Den nye vinen fra Yah'shuas lære måtte ikke bare bli helt i organisasjoners og tjenesters nye vinsekker, men i et nytt vokabulars nye vinsekker.

  Her var det en frisk og ny samling av fakta. Å være en seierherre er en ting, men å være mer enn en seierherre er en annen. Det ordet er et "vindu-ord" som lar oss se den uuttømmelige naturen til våre kilder og den ubegrensede utviklingen som ligger framfor oss. I Kristus gjør vi mye mer enn å overleve. Vi blomstrer! Og dette, venner, er den kristne tros mysterium, for ut fra den kommer en energi, visdom, fred og kjærlighet som ikke-kristne syns det er vanskelig å forstå. Hva enn vi hadde fra før, har vi fått mer etter at vi kom til Kristus.

  La oss be: "Kjære Far. Vi ser at det er en "mer" som virkelig teller. Ettersom vi ser gjennom dette "vinduet" på kildene som er tilgjengelig for oss i Kristus, måtte vi lære hvordan vi kan dra nytte av disse kildene og leve seierrikt. I Yah'shuas navn. Amen.

  Tilbake til hovedsiden

  Laget: 9. november, 2004
  Oppdatert: 9. november, 2004


  Copyright © 1987-2008
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling