Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner



  HURRA FOR KONTANTSTØTTE!
  av Diakonisse Jannicke Larsen
  svar på Anne Riefs innlegg: "Kontantstøtten -
  høyst reaksjonær" i VG 1. nov. 1998

  Har ikke Anne Rief misforstått noe helt
  essensielt når det gjelder barn?

  Dersom dagens norske kvinne mellom 25 og 40 år ikke er interessert i å være hjemme med barna sine, hvorfor fikk hun i det hele tatt barn? Tror noen at det ikke finnes mange unge kvinner som føler seg presset til å utdanne seg og skaffe seg jobb ute? Dette nettop på grunn av det Anne Rief kritiserer for det motsatte, nemlig politikk og næringsliv.

  Hvem er det som sier at mannen nødvendigvis må jobbe fullt og helt ute? Dersom man mener at arbeidsmarkedet har plass til alle de rødstrømpede kvinner, skulle det ikke være noe problem å få jobb til forskjellig tid fra mannen sin (eller kona så klart).

  Tror noen virkelig at det eneste stedet der man kan bruke utdannelsen sin, altså kunnskap, er på arbeid ute? Burde ikka barna få nyte godt av også dette?

  Anser noen faktisk barnehager og fritidsordninger som habile erstatninger for barnets egne foreldre? Hvem tror de er mest glad i, og har størst forståelse for barnet?

  Før jeg blir avskrevet som en eldre kvinne undertrykkende mann, (som jeg tror det finnes svært få av...) vil jeg gjøre det klart at jeg er en 20-årig hjemmeværende husmor med ett barn, forløpig, og trives fullt ut med det.

  Spill på lag med kvinner, og kjemp for at "hjemmeværende husmor" skal få status som den uerstattelige arbeidsstillingen den er!

  Laget: 21. november, 1998
  Oppdatert: 21. november, 1998


  Copyright © 1987-2008
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling