Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner  153. De olympiske
  lekers hedenske røtter
  av Phyllis Petty


  Om bare noen få uker vil verdensomspennende oppmerksomhet bli trukket mot de olympiske vinterleker av 2002 i Salt Lake City. De vil dominere TV, og millioner av mennesker vil bruke talløsse timer på å se og heie på sine favoritt- idrettsutøvere og land. For patriotisk moro og rivalisering! Men vent nå litt!

  Har du lagt merke til den okulte naturen i åpnings og avslutningsseremoniene i det siste?

  Har du noen gang lagt merke til de forskjellige ritualer -- ilden, fakkelen og dens stadighet, flagget, mottoet, eden, medaljene, den nye maskotten, Izzy -- og lurt på hva alt dette betyr? Tro meg, det er ikke på noen måte uskyldig underholdning. Kan du huske hvordan Mohammed Ali besteg senen med fakkelen i hånden sin og til slutt var i stand til å tenne ilden? Fortsett å lese, og jeg tror du vil være enig i at vi uten å vite det har blitt lurt til å feire og tilbe en gresk gud. Og siden 1960 har TV gjort det tilgjengelig for hele verden.

  HISTORIEN

  De gamle olympiske leker var primært en del av en religiøs festival til ære for Zeus, sjefsguddommen til de greske guder og gudinner. Festivalen og lekene ble avholdt i Olympia, Grekenland, lokalisert nært Zeus helligdom. Helligdommen var oppkalt etter Olympusfjellet, det høyeste fjellet på Grekenlands fastland. Denne helligdommen var en av den gamle verdens syv undere og huset en 45-fot høy elfenben og gull statue av Zeus. Den var ellipseformet og besto av en opphøyet base hvor man ankom ved hjelp av trapper (5. Mos. 7:5). Fra midten reiste seg en stor gravhaug av aske fra lårene til ofrene (vanligvis okser eller tyrer) som var ofret til Zeus. Selve høyden på alteret var 22 fot. Ideen med det hele var at gudene var til stede under festivalen og hadde behag i de forskjellige konkuranser og sportsøvelser.

  Målet med lekene er å samle verden i en felles sportshendelse, der alle i uvitenhet betaler tilbedelse til den ukjente "ånden" med offer og tilbedelse. Alle nasjonene og sportsutøverne tar uvitende del i hedenske ritualer som har blitt brukt til å tilbe Zeus. Hedenskap og hedenske guder mottar troverdighet spesielt gjennom åpnings og avsutnings seremoniene.

  Fra en veldig ung alder vier barn fra hele verden livene sine til sine respektive sportsgrener slik at de kan konkurere. I Kina blir lovende små barn faktisk tatt fra sine foreldre og trenet opp av myndighetene. Foreldrene får bare lov til å treffe dem to ganger i året. Disse lekene har blitt "guden" til alle disse sportsutøverne. De vet svært lite om at denne guden er Zeus.

  DE GAMLE LEKENE

  Den første nedskrevne gamle olympiske leker begynte i år 776 før Kristus og ble avholdt i Olympia hvert fjerde år i nesten tolv århundreder. De første tretten olympiske festivaler inneholdt bare 600 fots løp. Tilleggshendelser ble gradvis lagt til og ved det femte århundrede varte den religiøse festivalen i fem dager. Det første dagen var viet til religiøse offer og ritualer til Zeus, ved at de tok eden, og registreringen av sportsutøverne. På den femte dagen ble premier utdelt og takkofre ble ofret til Zeus.

  Den eneste premien i de gamle leker var en olivenkrans. Olivengrenene ble skjært med en gullkniv. Grekerne trodde at vitaliteten til det hellige tre ble overført til mottakeren gjenom grenen. Det var også andre uoffisielle premier tildelt fra by/stat (dvs. skattefri status).

  Etter deres skikk itroduserte spartanerne nakenhet i de olympiske lekene i 720 etter Kristi fødsel. Nakenhet var vanlig for mannlige deltagere for å vise fram sine "perfekte" kropper.

  Kvinner hadde ikke lov til å delta fordi lekene var innviet til Zeus, og Zeus helligdom var et hellig område kun for menn. Kvinnene hadde lov til å delta i en alternativ sportsfestival som æret gudinnen Hera, konen og søsteren til Zeus. Denne separate festivalen til ære for Hera, inkluderte raske løp for ugifte kvinner. Hvert fjerde år kunne seierherrene innvie bilder (antagligvis malerier) i gårder for å feire/minnes sine seire, og slik være i stand til å ta del i ofringen av kuer til ære for Hera.

  Etter den 293dje olympiske i 393 etter Kristi fødsel avskaffet hellige romerske keiser Theodosius, i enslig forordning, lekene i frykt for den stadige populariteten til disse hedenske festivalene. De ble forbudt på grunn av sine hedenske ritualer til ære for den høyeste greske guden Zeus. Hedenskap ødela til sist gamle Grekenlands moralske struktur.

  MODERNE OLYMPISKE LEKER

  I 1894 fremmet en franskmann vad navn Baron Pierre de Coubertin gjenfødelsen av olympiaden som en "ny sammfunnsreligion, full av symboler, tradisjoner, ritualer og seremonier." Det var det samme året som den Internasjonale sportskongressen ble dannet i Paris og senere ble kjent som den Internasjonale olympiske komite. Denne kongressen hyllet den greske guden Apollo (renselsens gud) ved å synge "Apollos hymne". Som et resultat av dette ble de første moderne Olympiske leker, etter 1503 års fravær, holdt i Aten, Grekenland i 1896.

  Kvinner fikk først tillatelse til å delta i Parislekene i 1900. Selv i dag er kunstryttergrenene de eneste hvor menn og kvinner konkurerer på lik linje.

  For å tilpasse TV nettverk og tilskuere, ble det bestemt at hvert annet år skulle være et olympisk år, idet de startet med Lillehammerlekene i 1994 og alternerer mellom sommer og vinter leker.

  Flagg/logos/ringer:Det moderne olympiske flagget består av fem sammenlenkede fargede ringer på en hvit bakgrunn, som introdusert i 1908. Ifølge Lew White (Fossilized Customs, p.47), representerer disse ringene de fem originale planetariske guddommer som ble tilbedt i Babylon. De representerer også de fem deltagene verdensdeler: Rød, Amerika; grønn, Australia; svart, Afrika; gul, Asia; blå, Europa. Hver nasjon i verden har en av disse fargene i flagget sitt. Ringene er lenket sammen som et tegn på enhet i nasjonbrorskap. Disse okkulte ringene blir sendt ut på TVskjermen iløpet av alle hendelser.

  Olympisk ed: Introdusert i 1920, sier følgende:

  "I navnet til alle deltagere, lover jeg at vi skal ta del i disse olympiske leker, respektere og overholde reglene som styrer dem, i den sanne sportsånd, for sportens herlighet og vårt lags ære." Funksjonærer må også avlegge en ed mens de holdet i et hjørne på det olympiske flagg; en funksjonær fra vertslandet gjentar en liknende ed på vegne av alle funksjonærene: Samme hvor god den kan synes imidlertid, er den ikke til Yahweh, Abrahams Isak og Jacobs Elohim, men til den greske guden Zeus (5. Mos. 6:13).

  Medaljer: Da det startet i 1896 var sølv gitt til den som vant første plass, og fra 1904 ble det gull på første plass. Siden 1928 har gullmedaljene hatt samme design: Gresk gudinne, olympiske ringer, gamle Atens koloseum, en gresk vase, en hest som drar en vogn, årstallet, olympiadens nummer og vertsbyen. Hver vertsby kan så legge til noe foran og også designe baksiden av medaljen.(5. Mos. 7:25).

  Evig ild: Den opprinnelige ilden brant kontinuerlig på alteret til gudinnen Hera (Zeus kone). Idet den ble introdusert i Amsterdamlekene i 1928 og representerer renhet, streben etter perfeksjon, kamp for seier, og "fred og vennskap". Den symboliserer også "ådens lys, kunnskap og liv".

  Tenningen av ilden tilsvarer ritualet som ble utført av vestalinner/jomfruer på det gamle alteret til Hera i Olympia, Hellas.

  Fakkel: Fakkelen ble først introdusert i Los Angeles lekene i 1932. Den ble tent ved soloppgang på Olympia i Hellas, og sto tent fram til lekene var fullført. ( Det var ingen fakkel eller stafettløp i de gamle leker).

  Fakkel stafettløp: Fakkelstafettløpet ble først iverksatt i Berlin lekene i 1936.

  Den opprinnelige fakkel blir tent på Olympia, Hellas, og så båret ved stafett til vertsbyen. I vertsbyen blir et alter innviet til Zeus tent med denne fakkelen. Den siste løperen bærer fakkelen inn på den Olympiske stadion under åpnings seremonien. Ilden blir så tent fra fakkelen og vil bestå inntil den blir slukket under avslutnings seremonien. Fakkelstafettløpet symboliserer olympiske tradisjoner som har gått i arv fra en generasjon til en annen, fra de gamle lekene til de nye (og derved båret med seg alle sine hedenske skikker og forbannelser).

  Ilden som blir tent i Olympia blir bevart i en lanterne som reiser med stafettløpet. Lanternen blir nøye overvåken for å sikre at ilden aldri dør ut. En fakkel alene blir tent fra ilden hver morgen for den dagens stafett.

  Maskott: For Atlanta lekene 1996 ble Izzy, den blå maskotten, introdusert. Izzy er en magisk tenåringskarakter som lever i den olympiske fakkels verden. For noen oppfattes han som en oppblåst mark med en firfisles ekstremiteter. For andre blir han sett på som en velvillig ambasadør for verden eller som en bevarer av ilden. En mystisk eldste viste seg for å fortelle Izzy om en lenge glemt magisk kraft. "Hvis du kan finne fem ringer gjemt i fakkelen, så vil du inneha denne kraften og kunnskapen til å dra din veg. Det vil være en farlig leting, men du vil ha en spesiell ånd til å lede deg. Ikke desto mindre, du må forte deg. Du kan bare forlate fakkelen i det magiske år, i de olympiske lekers 100de år, og bare i byen hvis storheten reiste seg fra ilden, byen til det mystiske Føniks, byen Atlanta. Izzy dukket opp i suvenirprogrammet og hadde fem forskellige fargede magiske ringer, de samme fargene som det olympiske flaggets sirkler. Når en studerer symbologi er symbolet for ild en sirkel. Sirkelen har også stor betydning i frimureri og andre kulter.

  Mens det godt kan hende at dagens deltagere løper for sine land ærer de ubevisst Zeus, som blir representert ved kvasi-reiligiøse elementer i dagens Olympiske leker: tenningen av den olympiske ild, fakkelstafettløpet, den olympiske eden som alle sportsdeltagere og funksjonærer avlegger unisont, prosesjonen av land som åpner og avslutter lekene. Disse ting var alle del av de hedenske ritualer i de gamle leker, som ble forbudt på grunn av sin hedenskap og trussel mot samfunnet.

  NYLIG OKKULT PRAKSIS I SENERE LEKER

  Antisemitisme har berørt de moderne olympiske leker. Under Berlinlekene i 1936 BARRED/hindret Hitler jødiske sportsutøvere fra å konkurere for Tyskland. Under Munchen lekene i 1972 ble eleve israelske sportsutøvere skutt og drept.

  1964 Insbruck, Østerrike: Unge greske jomfruer tente den olympiske ilden på Heras hellige alter i Aten, Grekenland/Hellas. Olympiske ringer ble inngravert på det greske alteret, plassert rett under den hellige ilden. Et hedensk ildrituale ble utført mens en flamme ble nøret opp fra solens stråler. En fakkel tent fra ilden ble båret av en serie løpere til vinterlekene i Insbruck.

  1994 Norge, vinterleker: Troll, som er naturdemoner ble belyst i åpnings og avslutningsseremonier akompagnert av musikk med merkelig lyd.

  1996 Atlanta: En flyttbar tempelsiluett med 50-fot søyler ble oppreist for å gi historisk hyllest til Zeus i åpnings seremoniene (5. Mos. 7:5). En høyprestinne var også der for å kaste sin silhuet framfor de seremonelle lysene. Fem majestetisk kledde individer som hadde på seg guld solplatemasker ble sakte hevet i tribunene/STANDS. De introduserte de fem olympiske fargene som representerte de fem verdensdelene. NBC kunngjorde, "Og nå våkner de fem olympiske ånder og kaller fram gjenfødelsen av de moderne lekene". Bakgrunnsmusikken var en nifs/uhyggelig lydende guttural messing, og med denne hypnotiske musikken ble den magiske atmosfæren som behøvdes satt i sving for gjenopplivelsen av de gamle hedenske olympiske guder.Den majestetiske musikken forsterket det hedenske elementet. Under avslutnings seremonien ble de hedenske urinnvånerne gitt senemidtpunktet på stadioen. Urinnvånerne er vel kjent for primitiv okkult magi, naturtilbedelse og polyteisme. Urinnvånerne har en sterk magisk tradisjon, idet de tror de kan kommunisere med den hellige skapningen, himmelgudene, og de dødes ånder. Urinnvånerens trollmann kalles en "kaditcha mann".

  1998 Nagano, Japan: Et buddisttempel utgjorde BACKDROP/bakgrunnen for lekene.

  2002 Salt Lake City, Utah vinter leker: Fra det gamle Olympusfjellet, hjemmet til de greske guder, til Salt Lake Citys Olympusfjell har kanskje de olympiske leker fullendt sirkelen. De gamle lekene begynte som en del av en religiøs festival, og i 2002 vil de spille ferdig i Utah, et land grunnlagt som en religiøs helligdom.

  2006 Torino, Italia: Deres logo vil inkludere illustrasjonen av en kirke som huser det berømte Turinliksvøpet, som tros å ha Jesu ansikt avtrykket .

  KONKLUSJON

  Det er ironisk at stedet Olympia, Hellas/Grekenland, som ble valgt for sin strategiske posisjon, skulle bli ødelagt av naturkrefter som var merkelig for dets beliggenhet. I det fjerde århundrede rev to voldsomme jordskjelv helligdommen fra hverandre, TOPPLING søylene og smadret veggene. En elv rant over sine bredder og ødle nesten halve gymnasiumet, og rant aldri tilbake i sine gamle far. Til sist var hele plassen dekket av slam med en dybde på 13-fot. En ganske passende slutt på det som æret Zeus, den hedenske værguden.

  Vil noen i likhet med den hellige romerske keiser Theodosius trå til verket og forby disse hedensk/okkulte leker, eller må vi vente til Yahweh ødelegger oss gjennom naturhendelser eller gjennom våre fiender?

  Kanskje vil ikke er oppmerksomme på det, men i dagens leker gjenskaper vi, med forbausende nøyaktighet, klimaet og omstendighetene som omga de gamle lekene. Menneskelige tradisjoner kan fortone seg som uskyldige, men hvis deres opprinnele kan spores tilbake til gammel hedenskap, og deres nåtidige fremgangsmåte fortsetter i denne hedenskapen, da er de vederstyggelig for Yahweh og strengt forbudt.

  Å tilbe avguder og fremmede guder er å være direkte ulydig mot det første og andre budet i (2. Mos.20:1-6). Å med vilje være ulydig mot Yahweh og hvilke som helst av Hans bud er å være lydig mot satan og vil bringe forbannelser på lovovertrederen. Tilstedeværelse ved disse lekene vanærer Yahweh, den ene sanne Elohim.

  Å se dem på TV, med alle deres okkulte feller, kunne bringe en vederstyggelighet i ditt hus, sammen med forbannelser( 5.Mos. 7:26; 12:2).

  Etter at dere har fått vite om de okkulte røtter og den allminnelige utbrette okkulte praksis i dagens leker, ber jeg at hver leser/tilhører vil være enig i at ingen observang troende lenger skulle delta i de olympiske leker eller se dem på TV. Vi står til ansvar for det vi vet, og nå vet vi at de er en vederstyggelighet for Yahweh, Abraham, Isaks og Jakobs Elohim.

  Yahweh er i ferd med å rense Sin brud og fjerne alle flekker og rynker som kalles "hedenskap" (se boken, Who is the Bride of Christ? av Eddie Chumney). Måtte vi være verdige til å bli regnet som en del av Hans rest ved å gå i Hans sannhet, rettferdighet, og hellighet. Shalom.

  Referanser

  -Encyclopedia Americana

  -Encyclopedia Britannica

  -Rives, Richard, Too Long in the Sun

  -Stack, Peggy Fletcher, Holy Games: the

  -Olympics are Rooted in Religion,HOLY GAMES, , Salt Lake City Tribune,Saturday, February 3, 2001

  - University of Pennsylvania Museum og Archeology and Anthropology,

  -The Real Story of the ancient Olympic Games

  -White, Lew, Fossilized Customs, 2000

  Phyllis Petty, 50-855 Washington Ave., C-130,

  La Quinta, CA 92253, USA. Email: phyllis.anne verizon.net

  Linker

 • Pagan Olympics

  Laget: 23. mars 2008
  Oppdatert: 23. mars 2008


  Copyright © 2002 Phyllis Petty
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling