Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner  105. Et budskap
  til tenåringer
  av Rick Jones.


  Gro hadde ikke tenkt å dø!

  Hun var jo bare 13 år gammel. Men da hun ringte de to guttene hun hadde vært sammen med og fortalte at hun var gravid, var det nettop det som hendte.

  De overraskede guttene ladet to 22 caliber rifler og dro til Gros hus. De plukket opp sjuendeklassingen og kjørte henne til en isolert plass.

  Vel fremme, tok de på henne øyebind, tvang henne til å ta av seg til undertøyet, og ga henne en hundebamse å holde i. Deretter stelte de henne opp mot ett tre for henrettelse. Den som undersøkte liket rapporterte siden at hun var skutt syv ganger.

  Men dette grusomme og meningsløse mordet ble enda mer tragisk da undersøkelsen viste at Gro ikke var gravid likevel.

  HVORFOR ØDELEGGELSEN

  Hvorfor blir livene til så mange unge mennesker knust? Mens jeg har arbeidet med tenåringer har jeg lært at det vanligvis er fordi de aldri har lært de 18 hemmelighetene dette verdenssystemet med hensikt holder skjult for dem.

  Og bare fordi en tenåring sier at han eller hun er kristen betyr ikke det at personen er imun. Desverre viser statistikker at kristne tenåringer nå blir fortært like fort som deres ikke-kristne gjevnaldrende.

  Eksperter sier at kristne unge mennesker til og med begår selvmord i like høy grad som ikke-kristne tenåringer.Derfor trenger alle tenåringer å lære det som blir skjult for dem, uansett hvilken religiøse tro de har.

  Jeg har sett mirakuløse forandringer finne sted i livene til unge mennesker som oppdaget disse hemmelighetene. Deres følelser av håpløshet og fortvilelse ble byttet ut med glede og tilfredshet.

  Tenåring, du har en fiende som IKKE vil at du skal vite sannheten fordi han vet at det kan revolusjonere ditt liv. Han vil holde deg i mørket slik at han kan gjøre deg til sitt neste offer.

  Denne artikelen ble skrevet for å avsløre disse godt skjulte hemmelighetene, slik at du kan erfare virkelig fred og frihet i ditt liv.

  Vær så snill å ikke la noen eller noe stoppe deg fra å lese denne artikelen. Etter å ha sett unge livs veker unødvendig bli slukket i årevis, er mitt ønske at du vil lese... tro... og unslippe de dødlige snarene som blir lagt ut for deg.

  Hvis livet ditt er flott, kan disse sannhetene hjelpe deg å fortsette i den riktige retningen. Hvis du lider, eller hvis du noen gang har vurdert å ta livet ditt... før du gjør noe, vær så snill å lese denne artikelen.

  Hvis du er ulykkelig, kan livet ditt forandres! Det finnes løsninger på dine problemer, uansett hvor håpløs situasjonen din kan virke. Hvis du er lei av livet slik det er nå, det kan forandres...

  fra nå av!

  Du er i en krig... Nå!

  "Jeg klarer det ikke lenger! det føles som
  om jeg blir revet fra hverandre innvendig!"

  Øyvind er torturert med slike tanker ganske ofte.

  På utsiden virker han kanskje som om han har orden på livet sitt, men på innsiden, føler han seg som en overopphetet radiator på en 30 graders sommerdag -- klar til å eksplodere!

  Foreldrene hans tror han er en ganske glad kristen ung mann, men i virkeligheten føler han seg dratt i tusen rettninger.

  Foreldene hans har inntrykk av at han har tatt til seg hele deres tro, men det har han ikke. De har ingen idé om hvor mye gruppepress han blir stilt overfor, selv om han går på en kristen skole.

  Han vil holde seg seksuelt ren, men alle vennene hans presser ham til å ha sex, og han vet at kjæresten hans er villig. Men han er livredd for seksuelt overførbare sykdommer, at kjæresten skal bli gravid og mest av alt AIDS.

  "INGEN VET HVORDAN JEG HAR DET"

  Foreldrene hans liker verken musikken, vennene eller karakterene hans. De maser om hvor viktig det er at han går på college, men han er ikke sikker på at han vil. Men, så igjen, er han ikke sikker på hva han vil.

  Livet er lettere når han er sammen med vennene sine. Eller er det det? De legger like mye press på som foreldrene. Det er bare at de presser ham til å gjøre andre ting.

  Stoff finnes over alt og han lurer på om han skal prøve det. Foreldrene hans vet det ikke, men en gutt på skolen er en forhandler og vil selge ham hva enn han vil ha.

  Og så undrer Øyvind seg over fremtiden. Vil verden overleve? Burde jeg leve ut nå og ta sjanser? Eller skulle jeg arbeide hardt og legge planer for fremtiden?

  Selv om han aldri har sagt et ord om det til noen, ligger han noen ganger i sengen om kvelden og tenker på å gjøre slutt på det hele.

  Han er for skamfull til å tilstå sine følelser til foreldrene sine, pastoren sin eller til noen andre. Så han holder dem inne i seg og forsøker å løse dem som best han kan.

  Han hører mange motstridende budskap, videoer, TV, og vennene hans drar ham i én retning. Kirken og bibelen drar ham i en annen. Hjernen hans er et virrvarr. Hvilken vei burde jeg gå? Hvem burde jeg lytte til? han føler seg bombardert fra begge sider... som om han befinner seg midt inne i en intens krig.

  HVA MED DEG?

  Har du, unge menneske, noen gang hatt noen av disse følelsene? Har du noen gang følt ditt liv som en bokstavlig krigssone, og at du befant deg ute på frontlinjen. Hvis det er tilfelle, så finnes det en utmerket grunn til at det kjennes slik...

  FORDI DU ER I EN KRIG!

  Det er ingen tilfeldighet at livene til hundre tusenvis av tenåringer blir ødelagt hvert år. De er gått tapt i krig. Men det er ikke en fysisk krig, den er åndelig.

  Over alt rundt deg herjer det en usett åndelig krig. Og ved frontlinjen i dette slaget står din verste fiende for å ødelegge deg, en fiende du kanskje ikke engang er klar over at du har.

  Og, til dine åndelige øyne er åpnet og du forstår denne første hemmeligheten, har du ingen sjanse til å overleve hans dødelige angrep.

  FORFØREREN

  Hvem er denne fienden som prøver å ødelegge deg? Han heter Satan. Og han ønsker å se deg lide mens du lever -- og brenne evig i helvete.

  Du synes kanskje at dette er en stor vits akkurat nå, men det vil du ikke etter at du trekker ditt siste åndedrag, og helvetes flammer begynner å oppsluke kroppen din.

  Og selv om du ikke vet det advarte Yahweh (Gud) deg i sin kjærlighet mot denne fienden for lenge siden.

   "Vær edrue, våk! Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve og søker noen han kan oppsluke" (1.Pet. 5:8)

  Hvis du småler i vantro, har du blitt forferdelig lurt og er allerede under denne fiendens kontroll. Vær så snill å fortsett å lese så du kan lære hvordan du unnslipper hans grep.

  Unge person, enten du vet det eller ikke angriper din fiende, Satan, deg fra alle sider akkurat nå. Og han arbeider seg opp mot "knockout" slaget:

   "For vi har ikke kamp mot kjøtt og blod, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet." (Efes. 6:12)

  Du tror kanskje at problemet ditt er moren-, faren-, kjæresten din eller noen andre, men det er de ikke. Satan bruker ofte mennesker (enten de vet det eller ikke) til å såre deg, men mennesker er IKKE problemet.

  Ditt virkelige problem er Satan og hans usette demoniske makter, som arbeider hardt for å ødelegge ditt liv.

  Dersom du ikke vet dette, gjør du din fiendes arbeid mye enklere. Det er mye enklere for ham å ødelegge de som aldri lærer denne hemmeligheten.

  "JEG TROR JEG DREPER MEG SELV"

  En 16-årig gutt kom til at livet ikke lenger var verdt å leve, så han lukket seg inn på rommet sitt, løftet et pistolløp mot hode og trykket på avtrekkeren. Moren hans fant hans døde kropp liggende i en dam av blod med en kule gjennom hjernen.

  Hvilken forferdelige tragedie fikk denne gutten til å føle at han ikke hadde noe annet alternativ enn å drepe seg selv? Selvmordsbrevet hans ga svaret:

   "Mamma, jeg har ikke noe mer å leve for. Ingen elsker meg. Favorittgruppen min har nettop blitt splittet, og nå har jeg ingenting å leve for, så jeg skal drepe meg selv og dra til helvete, fordi jeg vet at djevelen elsker meg."1

  Hvor trist! Denne bedratte unge mannen døde i kamp. Han var enda et krigsoffer i en krig han ikke engang visste han var i.

  Hvis du kjørte pent og rolig nedover gaten og en venn fløy forbi i bilen sin, og siden skrøt til alle om at han slo deg i et løp, ville du innvende, "jeg hadde ikke en sjanse. Jeg visste ikke engang at jeg deltok i et løp."

  På samme måte har du ikke en sjanse mot Satan dersom du ikke først forstår at du er i en åndelig krig.

  Denne unge mannen visste ikke om den åndelige krigen, så han forsøkte å løse problemene sine ved å drepe seg selv og dra til helvete fordi, "jeg vet at djevelen elsker meg."

  Hvor antar du han fikk den løgnen fra? Djevelen lurte ham, og deretter overtalte han ham til å ta sitt eget liv. Nå vil han betale prisen for den feilen for alltid i en ildsjø.

  "HVORFOR KAN JEG IKKE ENDRE MEG?"

  På et eller annet tidspunkt på deres nedtur til ødeleggelse, når mange tenåringer et punkt der de sier:

   "Jeg har fått nok. Det er på tide at jeg får orden på livet mitt."

  De bestemmer seg for å begynne å løse problemene sine, og det er da de gjør en sjokkerende oppdagelse...

  DE KAN IKKE GJØRE DET!

  Uansett hvor mye de anstrenger seg, kan de ikke ordne opp i problemene som plager dem. Faktisk er det mange tenåringer som sier, "Dess mer jeg forsøker, dess verre blir det!"

  Grunnen til at de ikke kunne ordne opp i problemene sine var at de ikke var fysiske. De var åndelige. Og ingen kan ordne opp i åndelige problemer på egen hånd. Du må ha Guds hjelp. Yah'shua (Jesus) sa:

   "...uten meg kan dere intet gjøre." (Joh.15:5)

  MARITS DILEMMA

  Marit var en 15-årig jente som ønsket å gjøre rett. Men hver gang hun gikk ett steg fram, falt hun to tilbake.

  Da livet ikke var til å holde ut hjemme, rømte hun, fordi hun trodde at et nytt oppholdssted ville løse problemene hennes. Men det gjorde ikke det. Faktisk var det slik at jo mer hun prøvde å gjøre livet bedre, jo styggere ble det. Marit innså til slutt at hun ikke kunne hjelpe seg selv.

  Marit trengte å lære at hun var i en åndelig krig og at problene hennes ikke var fysiske, de var åndelige. Og du kan aldri vinne åndelige slag ved hjelp av fysiske våpen.

  Idet Marit lærte at hun var i en åndelig krig, forandret hun alle sine fremgangsmetoder. I stedet for å forsøke å løse fysiske problemer, begynte hun å løse sine åndelige problemer.

  Innen få uker var Marits liv totalt forvandlet. Glede strålte fra ansiktet hennes og tilfredshet fyllte hennes hjerte. Forandringen i livet hennes var dramatisk. Hva hendte? Terry lærte den første hemmeligheten for å få et godt og fremgangsrikt liv.

  DEN FØRSTE HEMMELIGHETEN

  Den første hemmeligheten Satan har holdt fra deg er at du er i en åndelig krig. Her er den enkle sannheten i et nøtteskall. Yahweh (Gud) elsker deg og ønsker å velsigne deg og gi deg glede.

  Djevelen, på den andre siden, hater deg og ønsker å forbanne og ruinere ditt liv. Både Yahweh (Gud) og Satan er fullt klar over at du er i en krig og begge har utviklet en krigsplan som de ønsker at du skal følge.

  YAHWEHS KRIGSPLAN

  Yahweh ønsker å gi deg en vidunderlig seier i denne krigen. Han lengter etter å velsigne og beskytte deg. Han har gitt deg hundrevis av store løfter i sitt ord, bibelen. Her er ett:

   "For Yahweh-Elohim er sol og skjold, Yahweh gir nåde og ære. Han nekter ikke dem noe godt som vandrer i uskyld." (Salm.84:12)

  Så etter du dør, ønsker Yahweh at du vil nyte paradis i himmelen med ham:

   "Yahweh ... vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal komme til omvendelse." (2.Pet.3:9)

  Akuratt nå, strekker den Almektige Elohim (Gud) seg ut mot deg i kjærlighet, idet han ber deg om å forsake djevelen og vende til ham, slik at du kan seire i denne brutale krigen og nyte freden som bare Yah'shua (Jesus) kan gi.

  SATANS KRIGSPLAN

  Djevelens plan er å fylle ditt liv med så mye tortur og lidelse som mulig. Han spesialiserer seg på å dele ut smerte, lidelse, hjertesorg og elendighet. Det som gjør han spesielt farlig er at han, for å lure tenåringer inn i fellene sine, bruker agn som appellerer veldig sterkt til tenåringer, som sex, stoff, rockemusikk, osv.

  Djevelens endelige mål er å bedra alle han kan så de følger ham inn i ildsjøen der han vet at han vil tilbringe evigheten:

   "Og djevelen som forførte dem, ble kastet i sjøen med ild og svovel..." (Åpb.20:10)

  Hvis du ikke oppdager og aksepterer Yahwehs eneste vei til himmelen før du dør, vil du høre Gud si disse forferdelige ordene til deg når du dør:

   "...Gå bort fra meg, dere som er forbannet, til den evige ild, som er beredt for djevelen og hans engler." (Matt.25:41)

  For å lede deg rett nedover stien til ødeleggelse, må satan forsikre seg om at du aldri finner ut at du er i en åndelig krig.

  Det er de to sidene. Og der er du, akkurat i midten av denne agressive åndelige krigen. Hvis du tror du er fritatt fra Satans taktikker fordi du er en kristen tar du feil. Djevelen arbeider antageligvis dobbelt så hardt med deg.

  Tenåring, Yahweh strekker seg ut mot deg. Han ønsker å åpne øynene dine slik at du kasn se hva som virkelig skjer. Men samtidig klamrer Satan seg til deg med all sin styrke, og prøver å holde deg uvitende, slik at han kan ødelegge deg.

  Det er ikke så rart at du har så mange problemer. Det er ikke så rart at du vanligvis føler deg angrepet... DU ER DET!

  DU ER PÅ VEI

  Nå kjenner du den første hemmeligheten... og det er det første steget mot seier. Når du har lest ferdig denne artikelen, vil du kjenne til flere av djevelens best holdte krigshemmeligheter ... hemmeligheter som åpner dører til glede, fred og fremgang.

  Ikke la djevelen fortsette å dele deg i biter, mens han gjemmer seg stille i skyggene. Du kjenner hans første hemmelighet. Fortsett å lese og finn ut hvilke andre sannheter han holder skjult for deg ...

  Oversatt fra engelsk av Diakonisse Jannicke Larsen - "How To Be a Successful Tenager - 18 Secrets Everey Teen Must Know To Succeed", Introduction (CHICK PUBLICATIONS, P.O. Box 662, Chino, CA 91708-0662, USA)

  Laget: 14. november, 2004
  Oppdatert: 14. november, 2004


  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling