Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner  101. MITT IDOL
  av Jannicke Larsen (15 år)


  Egentlig har jeg ikke noe idol som en popartist eller lignende, for mitt idol er ikke et menneske, men den som skapte mennesket.

  Jeg har fått beskjed om å skrive om "en jeg ser opp til, beundrer, drømmer om, prøver å etterligne, ja til og med dyrker."

  Hvem andre enn Yah'shua (Jesus) kan jeg gjøre alle disse tingene med, og fortsette å se opp til hele livet? Jeg tror at vi aldri kan bli lykkelige med et annet idol, for det vil alltid skuffe oss en dag, for det er ingen andre enn Yah'shua (Jesus), Yahwehs sønn, som kan gi frelse. Og hvorfor dyrker man et idol? Nettopp for å bli som det, og man ønsker å være sammen med det. Jeg lurer på hvor mange som kommer i nær kontakt med sitt idol, eller som vet hva de kan gjøre for å bli sett og hørt av det.

  Yahweh sier at om vi ber til Ham i Yah'shuas (Jesu) navn, vil Han høre oss og Han, ikke bare ser oss, men Han kjenner våre hjerter.

  Det kan kanskje virke litt skummelt at Han vet alt om oss og vi nesten ikke vet noe om Ham, men Han sier at om vi kommer med hele vår ånd, sjel og legeme, og har tro på at Han elsker oss og bare vil oss godt, så kommer Han til å åpenbare seg for oss, og det betyr ikke bare at Han vil vise seg for oss, men dele sine perfekte bud, meninger og kjærlighet med oss.

  Hvorfor er det da ingen fler som snakker med Yahweh og ser under og visjoner eller profeterer og så videre?

  Men først vil jeg stille et annet spørsmål. Hvor mange er det som stoler helt på Yahweh, som stoler på Hans ord, Hans kjærlighet, og fred, hvor mange?

  Jeg tror det er der problemet ligger. Når vi kommer hit til jorden lærer vi å tvile; først på tyver, (enda vi ikke vet hvordan en tyv ser ut engang), så på nabounger, siden på lærere, deretter på politikerne og pressen og til slutt ser vi at til og med foreldre lyver iblant.

  Nei det er ikke så rart at vi ikke stoler på Yahweh, men man kan klare det, (selv på denne jorda).

  Jeg tror ikke at det er så mange som stoler på alt det et menneskelig idol sier heller, men et slikt idol krever heller ikke det. Det bare nyter fansen, på tross av motivene dens.

  Jeg ser at det er lettere å ha et slikt idol, men det blir bare en kortvarig glede, for hvis en virkelig tilber et idol, og det plutselig dør, da er jo meningen med livet borte, og man må finne en ny mening.

  Men Yahweh dør aldri og han er det eneste idolet som er fullkomment. Og grunnen til at vi ikke oppnår Hans nærvær, er ikke at han ikke vil, men at vi ikke ville tåle det, da vi er ufullkomne syndere.

  Det var derfor Yah'shua (Jesus) måtte dø, for at vi skulle slippe det, og få sjansen til å vende tilbake. Uten Yah'shua (Jesus) kunne ingen vende tilbake, for vi ville vært fanget i vår egen synd, og vi er fortsatt fanger enten vi ser det eller ikke, til den dagen kommer da vi vender oss mot den Allmektige, og begynner å gå tilbake ved Hans hjelp.

  Hvorfor tilber vi egentlig et idol?

  Vi har behov for en "gud" som kan rettferdiggjøre de tingene vi har gjort, og i mangel på den ekte gud, tilber vi idoler. Vi finner et idol etter vår egen smak, istedenfor å prøve og forandre, da vi er late og vil tilfredsstille lystene våre. Og istedenfor å forandre oss, finner vi en person som er på vårt nivå, for å rettferdiggjøre de tingene vi gjør, for vi vil helst skjule synden vår og ta vare på mørket. Og hvis vi plutselig blir vist mørket vårt, reagerer vi som regel med sinne, eller vi blir skamfulle.

  Har du noengang prøvd å gå inn et sted der de for eksempel drikker, uten å drikke selv? Det er nesten komisk å høre alle folkenes unnskyldninger for å drikke akkurat den kvelden. Hvis du hadde tatt ett glass selv, ville du ikke fått høre en eneste unnskyldning.

  Jeg mener at grunnen til dette er at alle vet at det ikke er lurt å drikke men de rettferdiggjør det ved å si "at alle andre gjør det". Men idet en som ikke gjør det kommer inn, blir de skremte og må finne på noe "lurt".

  Så fort man får se sitt mørke ønsker man å unnskylde det, istedenfor å kvitte seg med det, -- hvorfor?

  Det er vondt å komme ut av vaner, og man er redd for hvordan de som bærer på det samme mørket reagerer, og etter en stund kan man oppdage feil ved idolet eller "guden" sin, og det er vanskelig for hva skal en da gjøre?

  Jeg tror at dette er grunnen til at man gjør de samme syndene hele tiden. Jeg tror også at det er derfor de fleste som kommer seg bort fra alkolhol eller narkotika, har funnet Yah'shua (Jesus). For om idolene svikter så gjør aldri Yah'shua (Jesus) det, og man kan aldri bli bedre enn Yahweh, derfor vet man hva man skal ta seg til etterat man er kommet ut av en synd, for det er alltid en annen som kan oppdages, for alle mennesker lever i et hav av synder.

  I oppgaven er det også nevnt at et "idol kan påvirke oss på godt og vondt". Men mitt gjør bare godt!

  Laget: 30. desember, 1998
  Oppdatert: 8. november, 2004


  Copyright © 1987-2008
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling