Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner  87. Hvorfor det er
  verdt å vente
  av Diakonisse Jannicke Larsen


  Bibelens Gud, Yahweh-Elohim, sier klart at seksualakten kun tilhører ekteskapet og her er noen av grunnene til at han ønsker at hans barn skal beskyttes mot uren sex.

  For å beskytte oss mot mistanke og mangel på tillit

  Noe alle mennesker ønsker seg er intimitet og dette begrepet er en gang blitt definert som: "Evnen til å være virkelig sammen med en annen". Dersom man vet at den man er gift med har "lekt rundt" tidligere, hvilken garanti har man for at han/hun ikke vil gjøre det igjen? Og hvis man er usikker på dette hvordan kan man åpne seg fullstendig og være "virkelige" sammen, dersom man ikke vet hvor lenge det vil vare?

  McDowell forteller at han var sammen med en jente i tre år, men så fant de ut at de ikke hørte sammen og gjorde det slutt. Flere år senere møtte konen hans denne kvinnen og de tilbrakte en hel formiddag sammen. Da kona kom hjem, omfavnet hun mannen sin og fortalte at hun var så glad for at han hadde klart å oppføre seg enda kjæresten enkelte ganger hadde vært så forelsket at hun kunne gjort hva som helst.. Ekteparet fikk dermed oppleve gleden av tillitten dette skapte.

  For å beskytte oss mot frykten for og
  konsekvensene av seksuelt overførbare sykdommer

  Dersom AIDS ikke hadde vært så omtalt fordi den er 100% dødelig ville det ha vært de sykdommene som står lenger ned i pyramiden man hadde fått høre om. Tallene viser sirka hvor mange nye tilfeller som får de respektive sykdommene i USA per år!

  Rundt 80% av de smittede er mellom 15-25 år i følge Annual STD Incidence, og da er kun èn av fire tenåringer seksuelt aktive. Men det ville jo ikke kunne ramme nettopp deg, spesielt ikke hvis dere bruker kondom. Vet du at, i en undersøkelse av heteroseksuelle par der den ene partneren var smittet med HIV, var hele 30% av de friske partnerene smittet innen to år, selv om de hadde brukt kondom hele tiden! (McDowells foredrag). Desuten er mange kondom laget av samme type gummi som legehansker, og ti HIV virus har plass til å passere en av gummiens masker på en gang (Chick Publications), og det skal være trygg sex???

  I Amerika brukes det 3,5 milliarder dollar på å behandle seksuelt overførbare sykdommer årlig og alikevel kan hverken HIV, vorter- (som også kan utvikle kreft), eller herpes på kjønnsorganene kureres. I dag er et skremmende anntall på mer enn 55 millioner mennesker smittet av herpes i statene, der èn av fem ungdommer får sykdommen innen de er 21. Flesteparten av disse er hvite tenåringer. Dette er en økning på 30% siden slutten av 1970-årene.

  For å beskytte oss mot å opprettholde dårlige forhold

  Når man har sex (som fysisk i hvert fall er meget intimt) sammen med et annet menneske som man i grunnen ikke kjenner så godt får man inntrykk av at man kjenner vedkommene bedre enn man egentlig gjør og det seksuelle blir oppfattet som kjærlighet. Dette gjør det mye vanskeligere å avslutte forholdet dersom det viser seg å ikke være holdbart.

  For å beskytte oss mot seksuell avhengighet

  Et par kan starte veldig sundt med å snakke og bli bedre kjent, men så starter de å eksperimentere seksuelt til de kommer til samleie -- rett over grensen stopper komunikasjonen! Forholdet blir dermed basert på seksualakten og om man så gifter seg holder skjelden forholdet lenger enn til at man sier "ja", for det har ingen dybde.

  Og sist men ikke minst;

  For å beskytte vår jomfrudom

  Tenk hvilken opplevelse å få høre mannen eller konen din fortelle deg på bryllupsnatten: "Elskede, for å vise min kjærlighet til deg har jeg tatt vare på min jomfrudom"! Hvem ville vel ikke likt det?

  McDowell fortalte at en ung kvinne på 18 år skrev til ham og fortalte at hun fremdeles var en jomfru, og at venninnene hennes småertet henne for dette, noe som var vondt. Men en dag hadde hun samlet dem og fortalte at hun ikke lenger ville at de skulle fortsette med dette og minnet dem om at hun når som helst kunne bli som dem, men de kunne ikke lenger bli som henne.. Sant nok! Men hun stoppet ikke med det, for Yah'shua haMashiach (Jesus Kristus) har gitt alle en mulighet til å igjen bli åndelige jomfruer ved hans blod, så hun fortalte dem at hun ikke brydde seg om de hadde feilet fysisk, det som var viktig var å omvende seg og bli renset åndelig og dermed stå "jomfruren" framfor kjærlighetens Gud og sin ektemake!

  Laget: 8. november, 1998
  Oppdatert: 8. november, 2004


  Copyright © 1987-2008
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling