Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner  24. DØDBRINGENDE CELLER


  Cellen ved siden av som tilhører et menneske er kommet ut av balanse. Istedet for å reprodusere seg i et vanlig tempo begynner den å formere seg ukontrollert. Gradvis vil de ekstra cellene danne en svulst. Svulsten vil spaltes slik at den sprer seg til andre deler av kroppen hvor nye kreftsoner vil bygge seg opp og ødelegge vitale kroppsorganer. Kreft er en avskyelig og hjerteskjærende sykdom. Tusener dør hver dag av dens fatale virkning. Den har mange årsaker: stress, dårlig mat (konserveringsmidler, kunstige fargetilsettinger o.l.), alkohol, tobakksgift o.s.v. Vi lever i en verden plaget av kreft. Spesielt gjelder dette den vestlige verden.

  Man skal ikke lang tid tilbake da kreft var en ytterst sjelden dødsårsak. Idag er forandringer på vei inn. I noen tilfeller blir ødeleggende celler oppdaget på et tidlig tidspunkt og uskadeliggjort før de har kunnet svulsdanne seg. I andre tilfeller blir ukontrollert vekst og spredning kontrollert, og noen ganger også fullstendig stoppet. På grunn av denne utviklingen er flere tusen kreftrammede istand til å overkomme sykdommen og vende tilbake til et sunt og vanlig liv hvert år.

  Kreft kan sammenlignes med synd. Synd forklares i skriften som "miste målet av syne", "opprør mot Gud", "gå våre egne veier". Og lik kreftceller sprer den seg, med mindre den blir stanset. Og akkurat som kreften gjør det, kan synden også drepe...avskjærer off mulighetene for lykken som venter oss i det kommende liv. Dette er det som skriften kaller evig liv.

  Vi kan aldri være sikker på at kreftbehandlingen vil virke. Men behandlingen mot synden feiler aldri, fordi Jesus Kristus aldri kan feile. Hvis vi likevel nekter å ta imot behandling er vi dømt til å gå en åndelig død imøte.

  Ingen av oss er uten synd. Hvis vi tror at vi er syndefrie lurer vi oss selv og sanheten kan ikke lenger være i oss. Hvis vi vedkjenner våre synder (d.v.s. at vi angrer) vil Gud i sin trofasthet og rettferd tilgi oss og rense oss fra all urettferdighet (1 Joh.1:9).

  Åndelig død er verre en alle former for fysisk kreft. På samme måte som kreft tømmer oss for liv og styrke, vil synden gradvis sluke vekk vår bevissthet og vår kjærlighet for sannheten.

  Gradvis utvikler kreftofferet seg til et skjell. Mange ser ut some levende døde når sykdommen har nådd sin ytterste grense.

  Det syndefulle menneske som nekter å ta imot råd fra en kjærlig Gud vil gtradvis miste det lille lys som fortsatt er i ham/henne. Og ikke sakte men sikkert som de beveger seg mot en verden i mørke, vil de bli som "ufornuftig dyr, av naturen født til å fanges og forgå -- de skal, fordi de spotter det de ikke kjenner, også forgå i sin vanart (fordervelse)" (2 Pet.2:12). Disser er som "vannløse brønner, skodde som drives av stormvind" (v.17). Disse er de som "taler skrytende, tomme ord, som med kjødslyster forlokker de rene som engang som flyktet bort fra dem som lever i fortvilelsen. De lover dem frihet, mens de selv er slaver av fordervelsen; for det som en mann ligger under for, av det samme er han også en slave under" (v.18-19).

  Kanskje du tror at du ikke faller inn under denne forferdlige forbannelsen. Kanskje tror du at du er sånn noenlunde anstendig selv om du ikke lever Kristi evangelium 100%. Men alt som er av mindre enn 100% er ikke av Kristus; enhver som ikke underlegger seg Kristus med hele seg er en synder og trenger til omvendelse! Hvis du ikke er for Ham med hele ditt sinn og vesen, din kropp, ditt hjerte, din sjel -- ja da er du en synder som lider av åndelig kreft! Ja, faktisk går Bibelen enda lengre...når den sier at du er allerede DØD.

  Lever du 90% av budene? Du er fortsatt DØD. Holder du alle budene utenom et? Du er fortsatt DØD. I allfall er du rammet av åndelig kreft.

  Kristendommen er en alt-eller-ingenting-tro. Enten er du for Kristus eller du er imot Ham. Skriften snakker ikke om noen mellomvei. Enten har du kreft eller du puster ikke. Enten gjør du Guds vilje eller du gjør det ikke.

  Hvis du er åndelig død eller dødende, nå er tiden da du kan velge liv. Omvend deg fra dine synder, be, studer skriften, godta Kristus som din personlig Frelser og vær forberedt til å gjøre ALT hva Han ønsker av deg, bli døpt av en som innehar myndighet i Guds Nye Pakts Kirke, motta den Hellige Ånds gave og møt ofte sammen med de hellige.

  Laget: 3. august, 1998
  Oppdatert: 31. oktober, 2004


  Copyright © 1987-2008
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling