Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner


  #5. Deretter: Liv i kraft av Ham

  "Dit Jeg går, kan du ikke følge Meg nå, men du skal følge Meg siden" (Joh-13:36)

  Og Yah'shua sa til dem: "Følg Meg" (Mark.1:17). Da Yah'shua møtte Peter første gang, sa Yah'shua "Følg Meg". Og Peter fulgte med letthet, Yah'shua vant ham med Sin fengslende personlighet, han behøvde ikke den Ruach haQodeshs (Hellige Ånds) hjelp for å kunne følge Ham. Så kom han til den stund da han fornektet Yah'shua, og hans hjerte brast. Så fikk han den Ruach haQodesh, og Yah'shua sier igjen: "Følg Meg"; og nå er den ingen førende skikkelse foran ham uten Mesteren Yah'shua haMashiach (Jesus Kristus). Det første "Følg Meg" hadde ikke noe mystisk ved seg, det var et følgeskap i det yttre; nå er det et inderlig følgeskap i martyrdom (sml. Joh.21:18).

  Imellom disse tidspunkter hadde Peter fornektet Yah'shua med eder og forbannelser, han hadde kommet til slutten av seg selv hele sin selvtillit, der var ikke en muskelstreng tilbake som han ville stole på, og i sin fattigdom var han i den rette tilstand til å få delaktighet i den oppstandende Herre. "Han åndet på dem og sa til dem og sa til dem: "Ta imot den Ruach haQodesh" (Joh.20:22). Hvilke forandringer enn Yahweh har gjort med deg, stol aldri på dem, bygg bare på en person, på Mesteren, Yah'shua haMashiach (Jesus Kristus), og på den Ruach han gir.

  Alle våre løfter og besluttninger ender i fornektelse, fordi vi ikke har noen makt til å gjennomføre dem. Når vi er kommet til slutten av vårt eget jeg, ikke i fantasien, men I virkligheten, da er vi istand til å ta imot den Ruach haQodesh. "Ta imot": Ruachen skal trenge igjennom hele vårt vesen. Der er bare en ledestjerne i livet nå, vår Mester Yah'shua haMashiach.

  Tilbake

  Laget: 26. desember, 2003
  Oppdatert: 26. desember, 2003


  Copyright © 1987-2008
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling