Logo Copyright © 2007 NCCG - All Rights Reserved
Return to Main Page

RESURSER

Ansvarsfraskrivelse

Introduksjon til GNPK

Sannhetens symfoni

Nøtteskal

Frelsesplan


Generelt

Artikler

Bibelkurs

Høytider

Intervjuer

Kulter

Norge

Olivengrenen

Profeti

Sabbatstaler

Diverse

Akutt hjelp!

Barnehjem

CD-ROM

Copyright

Donasjoner

Kalender

Kontakt

Menigheter

Publikasjoner


  #4. Hvorfor kan jeg ikke følge Deg nå?

  "Peter sier til Ham: Mester, hvorfor kan jeg ikke følge Deg nå?" (Joh.13:37)

  Det er tider da du ikke kan forstå, hvorfor du ikke kan gjøre det som du gjerne vil. Når Yahweh stiller deg, foran et tomrom, se da til at du ikke søker en utvei på egen hånd, men venter. Det tomme rom kommer kanskje for å lære deg hva helligjørelse er, eller det kan komme etter helligjørelse for å lære deg hva tjeneste vil si. Løp aldri foran Yahwehs ledelse. Hvis du har den minste tvil, er det ikke Ham som leder. Hvorsomhelst det er tvil - gjør det ikke.

  I begynnelsen kan du ha klart for deg hva som er Yahweh vilje - adskillelse fra en venn, brudd av en forretningsforbindelse, noe som du bestemt føler likeoverfor Yahweh at det er Hans vilje du skal gjøre - gjør det allikevel aldri bare etter en slik følelsesimpuls. Hvis du gjør det, vil du til slutt skape vanskeligheter, som det kan ta år å jevne ut. Vent til Yahwehs time kommer til å bringe det frem, og Han vil gjøre det uten at det fremkaller sorg eller skuffelse. Hvis det er et spørsmål om Yahwehs forsynsvilje, vent da, til Han ordner det.

  Peter ventet ikke på Yahweh, han dannet seg sin egen mening om hvor prøven skulle komme, og prøven kom, hvor han ikke ventet den. "Jeg vil sette mitt liv til for Deg." Peters erklæring var ærlig, men ikke forutseende. Yah'shua svarte ham: "Hanen skal ikke gale før du har fornektet Meg tre ganger" (Joh.13:38). Det svaret ble sagt ut av en dypere kjennskap til Peter enn Peter hadde selv. Peter kunne ikke følge Yah'shua fordi han ikke kjente seg selv, han visste ikke hva han var istand til. Naturlig hengivenhet kan være god nok til å dra oss til Yah'shua, til å la oss føle Hans personlighets fengslende makt, men det strekker ikke til til å gjøre oss til disipler. Naturlig hengivenhet vil alltid på et eller annet sted fornekte Yah'shua.

  Tilbake

  Laget: 26. desember, 2003
  Oppdatert: 26. desember, 2003


  Copyright © 1987-2008
  Guds Nye Pakts Kirke
  Yahwehs B'rit Chadashah Forsamling